2018. szeptember 3., hétfő

Leiner Laura Ég ​veled (Iskolák versenye 1.)






Írói / Írónői életrajz

Leiner Laura(Budapest,1985. április 22.) magyar író, szakmájában 18 éves kora óta aktív .

Művei :

  • Remek!, Universal Hungary, Budapest, 2005,
  • Ez is Remek!, Universal Hungary, Budapest, 2008
  • Közhelyek, Universal Hungary, Budapest, 2008
  • Russel & Bee, Universal Hungary, Budapest, 2008,
  • Nyomból is megárt a sok, Universal Hungary, Budapest, 2008,
  • A Szent Johanna gimi 1. – 8/2.(Kezdet, Együtt, Egyedül, Barátok, Remény, Ketten, Útvesztő , Örökké) Ciceró Könyvstúdió, Budapest, 2010-2013.
  • A Szent Johanna gimi – Kalauz, Ciceró Könyvstúdió, Budapest, 2013,
  • Bábel, Ciceró Könyvstúdió, Budapest, 2013,
  • Akkor szakítsunk, GABO Kiadó, Budapest, 2014,
  • Bexi sorozat 1. -. Késtél, GABO Kiadó, Budapest, 2014
  • Bexi sorozat 2. - Hullócsillag, GABO Kiadó, Budapest, 2015
  • 3. - 6 (Illúzió,Nélküled, Valahol, Egyszer L&L Kiadó, Budapest, 2015-2017
  • Iskolák versenye 1. - Ég veled, L&L Kiadó, Budapest, 2017


Kiadó: L&L
Oldalszám: 432 oldal
Sorozat: Iskolák versenye trilógia 1.

Fülszöveg:

Újvári Hanna a tinik megszokott életét élte egészen egy évvel ezelőttig, egy családi tragédia azonban mindent megváltoztatott. Most apukájával kettesben tölti a hétköznapokat, és rég nem a korosztályának átlagos problémái foglalkoztatják. 
Miután átveszi a tizenegyedikes bizonyítványát, az évzáró után váratlan felkérést kap az igazgatótól: részt vehet egy iskolai versenyen, ahol kiváló matekosként főleg a logikai feladatok megoldásában számítanak rá. 
Hanna környezete ragaszkodik hozzá, hogy elmenjen a megmérettetésre, így a Szirtes Gimnázium négyfős csapata elindul az Iskolák Országos Versenyére.

Vélemény :

Első mondat : „ – Add a kezed! Gyerünk már, Újvári Hanna! – kiáltott rám, kizökkentve a megilletődöttségemből, mire ösztönösen megráztam a fejem. „

A történet egy kis bevezetővel indul ami később részletesebben is megjelenik a könyvben . Bizonyítvány osztás után négy diák várja idegesen hogy miért hívatta őket az igazgató úr. Kiderül ,hogy van egy verseny ami híres de senki nem hallott még róla ez a verseny nem más mint az Iov . Ezen indul el Kozák Bernadett , Vári Lóránt , Szalai Zsombor és Újvári Hanna és mellettük a kísérő tanár Titanilla aki történelmet tanít a Szirtes Gimiben .
Maga a verseny 2 hétig tart és addig egy élménytáborba vannak a versenyzők . Minden iskolának különböző színű egyenruhájuk van ami ötletes mert így nagyon egyszerű beazonosítani ki melyik csapat tagja . Kicsit ismertettem a szereplőket .

Kocsis : Ő a Szirtes gimi igazgatója és a szünetbe is kész buzdítani az iskolát hogy szurkoljanak az iskola csapatának :) sok diák persze ennek nem örül és ebből van pár vicces poénos rész .

Hanna nagymamája : Párszor feltűnik és ő az aki Hanna apukájával szurkol a lányának és a Fiúnak

Bernadett : vízilabdás a Szirtes csapat másik lány tagja :) van egy barátja aki nem más mint Dani (ő nem szerepel csak párszor ) Egy végtelenül kitartó lány akinek nagyon nagy a küzdőképessége és senkit nem hagy cserben

Lóri : a #párnaplábnap hastag kitalálója .Hanna osztálytársa . Minden helyzetet úgy kezel ahogy kell . Van humora és nagyon laza

Zsombor : a legfiatalabb csapattag ő nyerte meg a Robotika versenyt és minden álma bekerülni a Műszaki Egyetemre . Hanna apukája ott tanít és Hanna megígérte hogy egyszer az apukája körbe vezeti az egyetemen Zsombit. Kicsit naiv néha és nem mindig érzi a verseny lényegét de ezenkívül ő is fontos része a piros csapatnak .

Csenge : a fekete csapat tagja :) róla nem derül ki túl sok

Máté: az elején szimpatikus volt később az nagy csalódást okozott és inkább negatív szereplő lett .

Hanna&Kornél: Nekik már a legelső találkozástól kezdve drukkol az ember . Hanna az elején még nem akar megnyílni Kornélnak ám ahogy halad a történet egyre jobban kezd el vele beszélgetni arról is ami miatt nagyon sokáig nem nagyon járt közösségbe . Ők mondhatjuk azt hogy a fő szereplők a könyvbe mert nekik van a legtöbb közös részük .

Tetszett ebbe a könyvbe ,hogy nagyon sokfajta érzelem mutatkozik meg benne . A szerelmi szálon túl benne van a csapatszellem az összetartás és még sorolhatnám . Függővéggel ér véget de a jó hír ,hogy októberben jön a következő rész amiről egyelőre csak a megjelenés dátumát és a borítót tudjuk . Ez a történet amibe bárki bele tudja élni magát és meg találja azt a szereplőt akivel tud azonosulni .Sok humoros rész van benne ami miatt még jobban szerethető a történet. :)

Értékelés:
10 / 9 mert erre voltak nekem picit nem tetsző részek

Borító : Egyszerű letisztult és mégis van benne valami magával ragadó :)

Szereplők ahogy én elképzeltem őket :








Hanna & Kornél

Szerző: Lina :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése